četrtek, 31. julij 2014

Julij - 365 dni v fotografijah

Julijske teme bom strnila v eno objavo, ker enostavno ne uspem slikat vse za nazaj. Datumsko tudi te slike ne ustrezajo, je pa motiv isti kot sem si ga zamislila že ob objavi seznama besed.

Bled. Označen za skomercializiranega, predragega in bednega. Spet ena destinacija na seznamu, ki se pogosto pljuva po njej. Nam pa je všeč! Okolje je res čudovito, kolesarske in sprehajalne poti zelo uporabne, tudi kremšnite niso slabe :), voda pa ravno prav topla. zato je mož pogumno skočil v vodo in plaval do otočka.. V vsakem letnem času ima Bled poseben čar, večkrat pa ga obiščemo ravno poleti. Nastanimo se pri sorodnikih in uživamo.


Nekakšen vrh navdušenja na Bledu pa sem doživela v res čudoviti trgovini Home design. Imajo nepredstavljivo število čudovitih izdelkov, ki bi jih z veseljem imela! :) Tako privlačno so razstavljene stvari, da te res kar malo omami :) Tale čajnik ni koralne barve, je pa vseeno cute!



Priporočljivo je večkrat dati možgane na off. Pri tem pa nam pomaga tudi osvežujoča pijača iz stisnjenega sadeža, npr. limonada.


Malček že z zanimanjem posluša pripovedovanje zgodb. Kaj drugega bi bilo bolj zanimivo, kot pravljične knjige, kjer se pogajajo razne čarovnije. Dogovorjena sva, da mu vsak dan preberem eno zgodbico. Potem pa v mežavo deželo, morda tudi malo zamegljeno.... :)


In zjutraj se spet začne nov dan. Če se odpravimo na sprehod skozi mesto, z veseljem opazujemo potoček. Razložimo mu, da je to tekoča voda, ki daje mestu poseben čar.


Pod zaščitno ograjo okoli struge se lesketajo vodne kapljice, 


ki so še bolj čudovite na rastlinah.



Dneva seveda še ni konec. Poletni (deževni) dnevi so kot nalašč za pripravo ozimnice. Proces vlaganja rdeče pese ni zelo zahteven, je pa malo več packarije po kuhinji. Pesa ni dolgo vrela, ker je bila pobrana in skuhana v "mladem mesecu" :). Ker sem še vročo olupila in ribala, so me roke malo pekle.


Občasno pride na vrsto tudi pospravljanje omar in predalnikov. Našla sem lanski koledar od banke, kjer so, zelo logično, na slikah številke. Tudi številka 57.


Med pospravljanjem ponudim malčku zanimive igrače. Zanimive v smislu, da jih vidi prvič oz. ponovno (saj poznate metodo skrivanja, da se otroci ne naveličajo stvari). Dobili smo lego kocke, ki so dovolj velike, da se brezskrbno igra. Trenutno kaže srednje zanimanje za te legendarne igrače. Če ga kakšna kocka ne uboga (beri: je ne more razstaviti oz. natakniti na podlago), jo trmasto odvrže.



En dan v juliju sem na zidu čakalnice opazovala fotografije Pelikana. Ta je res znal ujeti lepe trenutke. Čeprav so fotografije stare, so še vedno žive.


 

Haworthia mi letos prvič cveti, v višino - cvetovi so na zelo dolgem poganjku.



 Človek se v marsičem razlikuje od živali. Tudi po tem, da hodi po dveh nogah. Ko malček shodi, je veselje res nepopisno.



Človek govori, dela... ženske baje tako:





Ni komentarjev:

Objavite komentar