ponedeljek, 3. avgust 2015

Paradižnik


Paradižnik, za Štajerce paradajz, za Primorce pomidor, okus pa za vse enak - božanski! :)

Letos imamo poleg različnih vrst za solato in vlaganje, tudi dva češnjevca, ki sta v prvi vrsti malčkova. Sadiki sta se neverjetno razrasli (kljub temu, da sem dokaj redno ščipala zalistnike) in sem za stranske poganjke postavila še kar dodatno oporo. :) Vem, da bi za matično sadiko bilo bolje te poganjske odstraniti in narediti podtaknjence, a si jih v tisti hudi vročini nisem upala narediti.
Po nekajdnevni odsotnosti je vrt čisto "znorel"! Hokaido buče so se na dolgo in široko razrasle, bučke so daleč od trgovinskih velikosti :), sadike endivje so si zelo opomogle, prav tako tudi druge zelenjadnice, ki so potrebovale obilno deževje,  še najbolj veseli pa smo bili češnjevca! Z malčkom sva ga veliko pojedla že kar med nabiranjem. :)



Dodajam še spomin na paradižnikov dan pri zdaj žal pokojni Ruth Podgovrnik Reš. Tisti, ki ste spremljli njen blog, njene oddaje in nasploh njeno delo, se verjetno strinjate, da je bila neverjetna ženska! Toliko energije, idej, veselja, znanja in ljubezni do rastlin (in ljudi) je pokazala, da je vsaj s kakšnim delčkom sebe bila marsikomu vzor.

Ruth, sestra in mama so pripravljale zelenjavne napitke
 Če je marsikdo prej poznal le volovsko srce in pelate :), je tu videl, da je paradižnikov res veliko.

Razstava paradižnikov, 12. 8. 2012




Ni komentarjev:

Objavite komentar