sreda, 2. marec 2016

Darila za dan žena / materinski dan


Bliža se 8. marec, ko v mnogih državah praznujemo enakopravnost žensk. 
V marcu praznujejo še vse mame, ki jih najpogosteje obdarimo z rožicami. 
Lahko jih kupimo, naberemo ali izdelamo. Ena ideja je tu:


Za takšno obliko sem se odločila, ker izdelava vključuje rezanje s škarjami. Malček tehniko rezanja še osvaja, zato je dobro, da mu ponudim čim večkrat možnost za učenje. Imamo škarje s plastično zaponko, ki malo olajšajo rezanje. Uporabne so tudi navadne otroške, pomembno je le, da niso prevelike in preostre.
Končni izdelek naj bi imel obliko šopka z listi, ki jih dobimo tako, da prepognjen list papirja zarezujemo prečno na mestu prepogiba. Manjšim otrokom priporočam, da zarišete črte po katerih naj list prereže. S tem vadimo tudi natančnost rezanja.




Rožice je malček naredil s prstnimi barvami. Zelo pogosto vidim izdelke s cvetovi v obliki odtisa dlani. Z odtisom vilic lahko izdelate obliko tulipana. Če vam je blizu zgibanje papirja, je lep tudi origami cvet. Lahko pa cvet enostavno samo narišete. Možnosti je res ogromno! :)



Cvetove sem obrezala, narezane liste zvila obliko šopka in za stebla zelene liste papirja zvila v tulec - palčko. Za razvejanost stebla sem tulec enostavno razrezala na dva oz. tri dele. Lahko bi uporabili tudi leseno (ražnjič) palčko, vendar je ne moremo razvejati...




Na tako pripravljena stebla prilepimo cvetove in nato tako pripravljen poganjek prilepimo med liste v šopku.

S kljukico ali sponko si lahko pomagamo, da lepilo bolje zalepi.

Na mestih, kamor nanesemo lepilo, steblo sploščimo.


Šopek rožic je tako končan.


In nikoli ne mine. Tako kot ne mine ljubezen! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar