sreda, 15. junij 2016

Kaj počneta malčka, ko dežuje ...


Naša dva malčka, enoletnik in triletnik, sta zelo rada zunaj 
in številne deževne dneve je treba popestriti z različnimi dejavnostmi. 

Mlajši se zanima za knjige, ni pomembno ali so kartonke ali slikanice, čeprav sem bolj brez skrbi s kartonkami. :) Starosti primerno so zanimive različne potipanke, takšne z okenci in drugimi premikajočimi ali štrlečimi deli.



Lego kocke je spoznal veliko prej kot starejši, saj se z njimi skupaj igrata že odkar mlajši sedi. Ne bom pisala o pogosti nejevolji, ko mlajši podere mojstrovine starejšega. :) 
Joj, kako je takrat glasno. :) Ampak gre na bolje, že znata sodelovati ...


Sestavi tudi že duplo kocke, veliko lažje pa je sestavljati velike mehke kocke.


Veliko časa se zamoti z različnimi vtikankami - ni pomembno ali so zvočne, brez zvoka ali domače izdelave



Pri hranjenju bi že rad bil samostojen. Tudi z žlico že hoče jesti, čeprav gre veliko mimo ust. :) Koščke sadja pa si brez problema sam postreže z rokami.


Enoletnik je narisal že kar nekaj svojih risbic. :) Istočasno ponudim obema barvice in liste. Barvanje starejšega (še) ni močno področje, zato mu bom večkrat ponudila za barvati svoje enostavne skice. Zaenkrat ga še ne uspem prepričati v pravilno držo barvice, zato je natančno barvanje težko pričakovati. Ampak mu je tretji dan šlo že precej bolje. In s prižgano namizno lučko je še bolj navdušen za barvanje. ;)



Packanje je vedno zabavno. :)

 
Vtikanje žebljičkov je tudi zelo primerno za deževne dni + odlično za krepitev fine motorike.


Zadnji mesec se pojavljajo tudi bolezni pri obeh in v znak sočustvovanja so tudi dinozavri bili zdravniško oskrbljeni. Glavni zdravnik specialist je bil ati, specializant pa malček. :)


Držim figice, da bo s soncem po dežju prišlo tudi več zdravja!

Ni komentarjev:

Objavite komentar