nedelja, 21. avgust 2016

Golte - aktiven izlet / dopust


Izlet na Golte je bilo moje rojstnodnevno darilo, hvala ! :) 
Zelo lepa in umirjena lokacija z ogromno možnostmi za aktivno preživljanje časa. Z možem sva imela enodnevni izlet, zato sva pri hoji malo goljufala (nihalka + sedežnica) :).


* NIHALKA in SEDEŽNICA
Super izkušnja. Velika, varna in hitra nihalka, ki v kratkem času naredi veliko višinsko razliko. Otrokom je zagotovo zelo zanimivo, ko se peljejo nad ogromnimi drevesi!
Del poti po Golteh lahko naredite tudi s sedežnico - malo goljufanja, v zameno pa krasen razgled.





* ALPSKI VRT
Odlična učilnica v naravi, panoramska pot nudi krasen pogled na dolino, nekaj klopc za umirjen počitek in seveda rožice. :)




















* ZA OTROKE
Za večje otroke so primerne pravzaprav vse aktivnosti, ki so namenjene odraslim (pohodništvo, zipline, plezanje - potrebno varovanje!), za najmlajše pa imajo pri hotelu manjše igrišče in peskovnik. Veliko poti je položnih in so primerne tudi za malčke začetnike v hoji. :)




* KULINARIKA
Okrepčate se lahko v Mozirski koči, kjer sva tisti dan dobila odličen ciganski golaž, v hotelu Golte ali pri koči Trije ploti. Kako se je prilegla kavica in štrudelj + krasen pogled + sonce + brez obveznosti z otroki. :)




* SUP
Želela sem preizkusiti čedalje bolj popularni sup. Izposojajo ga pravzaprav že pri vsaki mlaki, zato ni čudno, da je na voljo tudi pri lepem akumulacijskem jezeru pri Treh plotih. Lokacija za supanje je res idilična, samo supanje pa tudi fajn izkušnja. In nisem padla v vodo! :)





* POHODNIŠTVO, ZIPLINE, PADALSTVO
Lahko izberete krožno pot po Golteh, ali pa se odločite zgolj za posamezne točke: Alpski vrt, cerkvica, Mozirska koča, Trije ploti, Jezerca in druge.











* Še vedno lahko najdete kupončke za aktivne počitnice na Golteh! ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar