sreda, 26. april 2017

Pšenični kalčki za okusen zdrav jogurt


Če  bi radi naredili kljukico pri zdravem prehranjevanju, vam bo moj nasvet prišel prav. :) Navadni jogurt se po mnenju večine uvršča med priporočena živila. Za boljši okus mu dodajo razne sadne pripravke, ki so pravzaprav samo sladkor z zeeelo malo sadja. Raznim reklamam s številnimi dodanimi koščki sadja ne gre verjeti. Tu lahko že sami naredite korak k bolj zdravemu - v navadni jogurt vmešajte (domače) sveže sadje ali domačo marmelado. Okus se res ne more primerjati z nobenim najbolj oglaševanim jogurtom!
V ponudbi so tudi kombinacije jogurtov z vlakninami. Dodani so jim različni kosmiči, ki so v jogurtu čisto ´razpacani´ in delujejo že skoraj neokusno. Našla sem rešitev, da imamo jogurte obogatene z vlakninami, ki niso pregrobe (marsikdo se brani velikih kosmičev, saj ga spominjajo na suho žagovino :)) in jih brez težav zaužijejo tudi majhni otroci. Že zelo dolgo uporabljamo pšenične kalčke iz Mullerja (okoli 0,80 €), ki vam jih res priporočam.

* Naš domač sadni jogurt
Navadni jogurt + domača marmelada + pšenični kalčki
Otrok si takšen obrok lahko pripravi sam ali pa že pripravljene sestavine v skledi sam zmeša (otroci to radi počnejo in so ponosni na svoje delo).


* Navadni jogurt z jabolkom
Navadni jogurt + naribano jabolko + ščep cimeta + med + pšenični kalčki
Ta kombinacija je res odlična in nasitna. :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar