ponedeljek, 26. februar 2018

Vijaki za fino motoriko


V objavo sem strnila vaje za fino motoriko, ki so razvojno primerne za malčke in starejše otroke (super za sorejence, saj lahko hkrati oba različno stara otroka´šraufata´ različne težavnostne stopnje). Potrebovali bomo različne vijake in matice, lesene, kovinske ali plastične. SIgurno imate vsaj nekaj od tega doma, če ne pa pobrskajte po moževi delavnici. :)


* Veliki leseni vijaki 
Pravzaprav so to kar lesena telesa z navojem, ki so uradno namenjena otrokom od dveh let naprej, sigurno pa (fino) motorično spretnejši otroci lahko to poskusijo že prej. Nam na videz preprosta stvar, je za otroka kar zahtevna. Navdušeni boste, kako bo vaš malček spretno vrtel svoje zapestje! :)


* Leseni vijaki 
Ti leseni vijaki in matice so v osnovnem kovčku za orodje, ki res ni velik strošek, se mi pa zdi kar uporaben. Poleg je še leseno kladivo, ki ga mi uporabljamo za zabijanje lesenih žebljev in fino motorično igro s frnikolami. Držalo je tudi namenjeno vijačenju oziroma vrtenju dveh kroglic-matic. Otrok spozna, da lahko vijake pritrdimo z izvijačem ali s ključem, da vmes lahko damo ploščico. 


* Pravi kovinski vijaki in matice
Doma narejena igra, za katero je potrebne obisk moževe delavnice ali železarskega oddelka v tehnični trgovini. :) Ceno sem po letu in pol pozabila, ni pa bilo več kot 3€. Kupimo različne velikosti matic in ujemajoče vijake. Najprej predlagam izbor dveh različnih velikosti in postopno dodajamo dodatne vijake in matice. Otroku jih kar nasujemo v pladenj in začne se lov na ujemajoče matice in vijake. :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar