ponedeljek, 4. december 2017

Adventni koledar



Letos je naš adventni koledar malo drugačen, pravzaprav je bolj dnevnik spominov in doživetij v adventnem času, ki niso strogo določene vnaprej. Namen našega letošnjega adventnega časa je, da čim več časa preživimo kvalitetno s celo družino. In na koncu dneva bom naše vtise, izdelke ali misli dodala na adventni koledar - verigo z oštevilčenimi kljukicami. Ko bo prišel božič, si želim, da bo naša veriga polna, da se bomo v adventnem času 
še bolj povezali, našli še več veselja, miru in ljubezni. 

Našo verigo smo začeli polniti prvega decembra, ko smo otvorili domačo božično knjižnico, 
obesili venček na vrata in poiskali praznični leseni vrtavki. Kako se vrtijo! :)


Naslednji dan smo v otroško sobo obesili ekološko leseno smreko, ki smo ji dodali lučke, okraske pa bomo dodajali sproti, ko jih ustvarimo. :) To je pravzaprav ponovitev lanskega projekta. Otroke majhne lučke, ki jih sami prižgejo na samo njihovi smreki res razveselijo in se kar ne morem nagledati tega iskrenega veselja. 

V nedeljo smo prižgali prvo svečko na otroškem adventnem venčku in imeli dan za lenarjenje, gledanje risank, zobanje kokic in igranje s Tačkami. Planirala sem sicer kak manjši izlet, a smo se odločili za počitek, ki je bil res nujen. Zdi se mi, da je to tudi bistvo adventnega časa, da se znamo umiriti, se razvajati in biti preprosti. 

Četrti december je  priljubljen setveni dan za sejanje božičnega žita. Setev sta opravila otroka sama - v lončke sta nasula zemljo, jo zalila in nanjo položila semena, ki sta jih na koncu le še malo ´začinila´ z  dodatno zemljo. :) 
Zakaj in kaj vse otrok pridobi s samostojnim sejanjem žita, pa TU



In nadaljujemo s petim dnem ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar