nedelja, 28. januar 2018

Čajotina omleta z rdečo papriko in dimljenim sirom


Čajota je precej posebna zelenjava in za marsikoga nepoznana. 
Lahko jo vzgojimo tudi doma, če imamo dovolj prostora (je vzpenjalka in rabi veliko prostora) in če ji bomo v suši lahko zagotovili zadostno količino vode. Vzgojo rastline začnemo že 3 mesece pred saditvijo na prosto, ko v substrat posadimo čajoto, ki že ima razvit poganjek - kalček. 
Če je ne morete vzgojiti sami, jo boste morda dobili pri prijateljih ali kupili na tržnici.

Za prve kulinarične podvig s čajoto, priporočam čajotino omleto.

Čajotina omleta z rdečo papriko in dimljenim sirom

Sestavine:
- ena čajota
- ena majhna čebula
- strok česna
- rdeča paprika
- nariban dimljeni sir
- 3 jajca 
- rukola
- olje
- sol in poper

Čajoto previdno olupimo, saj je bodičasta (odrežemo ji dno, da stoji, nato pa jo z nožem porežemo) in jo grobo naribamo. Na drobno narežemo čebulo in česen, papriko pa narežemo na kocke. Na olju prepražimo čebulo in česen, nato dodamo čajoto in rdečo papriko. Podušimo, dodamo razžvrkljana jajca in začinimo. Posujemo z dimljenim naribanim sirom (če nam ni všeč, dodamo navadni sir). Meni je zelo všeč dodatek rukole, ker jedi daje svežino in doda barvitost. 

Čajota z dodatkom še druge zelenjave



  Pa dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar